Museum dagtochten

KUNST UITSTAPJE naar DE LAATSTE IMPRESSIONISTEN “Door een Roze Bril”

Een elegante dame uitgespreid op een canapé, of achteroverleunend in een tuinstoel, zwanen in een rimpelloze vijver, een roze parachute op het strand van Cabourg: dat zijn intieme beelden van de laatste generatie impressionisten.

Bijna te mooi om waar te zijn, de wereld gezien door een vaak letterlijk roze bril. Deze dromerige-esthetische beelden zijn onderwerp van de tentoonstelling “Laatste Impressionisten”.
Op 3 november a.s. gaan we deze tentoonstelling, die is gewijd aan de kunstenaarsvereniging: “Sociele Nouvelle de Peintres de Sculpteurs “(1900 – 1915) en die georganiseerd wordt door het Singer Museum in Laren, bezoeken vanuit Oosterhout, met de bus. Inbegrepen zijn uiteraard de busrit, georganiseerde rondleiding door de tentoonstelling en een gezellige lunch.

U maakt kennis met de beroemdste en meest karakteristieke schilders van de stroming. Zij deelden een romantische visie, die zich uitte in een getrouwe weergave van mens, dier en natuur, maar met een ongrijpbare suggestie van iets wat dieper gaat, een tragedie of mysterie. Daarom heten ze intimisten.
Gebleken is dat er best veel belangstelling is voor kunst, ook buiten de KBO. Uiteraard zijn niet KBO-leden ook van harte welkom om mee te gaan op onze kunstreis, zij betalen dan slechts € 5,00 meer! Denk hierbij aan familie, buren of andere kennissen die van kunst houden. Kosten voor deze reis voor KBO leden € 55,00. Niet KBO leden betalen € 60,00. U betaalt voor de busreis, entree, lunch en rondleiding. (Mensen met een museumjaarkaart krijgen € 11.00 terug).

Dús: Zin in een dag vol kunst en plezier. Schrijf je dan in en reserveer zaterdag 3 november a.s. Inschrijven bij: J. v. Alphen 0162-454334 of B. Diesveld 0162-426165 Graag zo snel mogelijk inschrijven. Betalingen naar rek nr. van KBO reizen, NL07RABO0304158852 onder vermelding: Singer Laren.