Actueel

Terugblik fietsdag.

Op vrijdag 10 mei verzamelden 21 enthousiaste fietsliefhebbers zich voor de jaarlijkse KBO fietstocht. Om 10.30 uur was het dan zover en vertrokken we onder leiding van Jos en Rikie van Ginneken onder gelukkig acceptabele weersomstandigheden. Het eerste deel van deze verrassingstocht leidde ons via lommerrijke lanen door Teteringen naar onze eerste stop bij de Abtshoeve, waar we een heerlijk kopje koffie kregen aangeboden door KBO Oosterhout Stad. Daarna ging de rit verder via een mooi gevarieerde route door o.a het prachtige waterlandschap van de Haagse Beemden richting Terheyden, waar we, in 3 delen vanwege de grootte van de groep,  een avontuurlijke oversteek met het veerpontje over de Mark moesten maken voor onze lunchstop bij de aspergekwekerijen van de firma van Beek waar we ook een korte uitleg kregen over aspergesteken.

 

Via Den Hout ging de route terug naar Oosterhout en namen we rond half 4 afscheid van elkaar. Jammer dat in het laatste stukje huiswaarts een van onze deelnemers door chaotische verkeersomstandigheden ten val is gekomen, gelukkig zonder al te zwaar letsel. Veel sterkte Rob met je genezingsproces!! Al met al was het een zeer geslaagde fietstocht door een fascinerend stukje Brabant met af en toe een extra knipoog van de weergoden!! Jos en Rikie, zeer bedankt voor jullie voorbereiding en begeleiding!!!!

Ewald Wollrabe    

Oosterhoutse Fietsvierdaagse 6 t/m 9 juni

4 dagen fietsen in en rondom Oosterhout!
Vanaf donderdag 6 juni 2019 organiseren wij weer de gezelligste fietsvierdaagse van Brabant, de Oosterhoutse fietsvierdaagse.
U kunt iedere dag kiezen voor 25, 40 of 65 kilometer.
En ook dit jaar doen we alle windrichtingen aan. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om 1, 2 of 3 dagen mee te fietsen, en u mag ook iedere dag een andere afstand kiezen.

 

Inschrijven en starten: Alle dagen vanaf 9.00 uur bij Floralia Park, Beneluxweg 63 in Oosterhout.
Meer informatie, zoals kosten van inschrijving, binnenkort op deze website. https://oosterhoutsefietsdagen.nl/fietstochten/

GPS-fietstocht

Bericht van de heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout over een nieuwe GPS-fietstocht in en rond het Noord-Brabantse Oosterhout, waarbij bevrijdingslocaties een belangrijke rol spelen.
Hier in het zuiden is het dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde en deze GPS-tocht sluit hierop aan.
De 34 km lange fietstocht is toeristisch en geschiedkundig heel interessant.
Lees meer……..

Wilt u gratis uw verkeerskennis opfrissen?

Bent u een ervaren automobilist en inwoner van de gemeente Oosterhout dan organiseert Veilig Verkeer Nederland voor u een gratis 2-daagse opfriscursus (per dag 2 uur) over de veranderde verkeersregels. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt u door een gecertificeerde rijinstructeur bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn.

Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een

individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend)

Verdere informatie hierover ontvangt u tijdens de cursus.

De cursus is op woensdag 19 en 26 juni 2019,

tijdstip 09.30 – 11.30 uur in Oosterhout.

Is dit iets voor u?

U kunt zich tot een week voor aanvang van de cursus inschrijven via de onderstaande link van Veilig Verkeer Nederland of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850: vvn.nl/opfrisoosterhout

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

U ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

 

MEDISCHE KEURING RIJBEWIJS

Adres met belangrijk lagere keuringskosten voor de
verlenging van uw rijbewijs.
Mevrouw Hoogmoed, Ulvenhout
tel. 076 – 5612888  Kosten € 30.–.
www.rijbewijskeuringhoogmoed.nl

Uw nieuwe KBO contactpersoon
Sociale Aangelegenheden:
Mariëtte van Tilburg.

Mariëtte heeft bij de gemeente gewerkt en is gewend aan het samenwerken met instanties, waardoor zij voor u een passende instantie vindt voor uw hulpvraag.

Wij vinden het heel fijn dat Mariëtte zich op deze manier voor KBO Oosterhout Stad inzet. Op vragen als: Hoe kom ik aan huishoudelijke hulp ? Hoe schakel ik thuiszorg in? Ik zou graag mijn partner een dagdeel naar de dagopvang brengen om zelf boodschappen te kunnen doen etc. Waar moet ik dan zijn?
Wie kan mij helpen bij het invullen van mijn belastingpapieren?
Voor al deze vragen en veel meer weet Mariëtte u door te sturen naar de juiste instantie.
Dus schroom niet om contact met Mariëtte op te nemen.
Tel: 0162-421852 E-mail: m.van.tilburg11@kpnplanet.nl

Bevrijdingsconcert in Theater De Bussel 2 november.

Dit bericht lijkt wat aan de vroege kant, maar de voorverkoop van kaarten is afgelopen week al begonnen.

 

Natuurlijk was het groot feest toen Oosterhout en zijn kerkdorpen in de herfst van 1944 bevrijd werden van de Duitse bezetters. Voor de inwoners van de gemeente was de Tweede Wereldoorlog voorbij.

Dat feest gaan we dit jaar, 75 jaar later, nog eens dunnetjes overdoen met een grandioos bevrijdingsconcert op zaterdag 2 november in Theater de Bussel. Gemengd Zangkoor Oosterheide, Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en De Oosterhoutse Nachtegalen zorgen gezamenlijk voor een prachtige en gevarieerde avond, met veel muziek en zang rond het thema bevrijding. Tijdens het concert worden op een filmdoek bevrijdingsbeelden vertoond, verzorgd door heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout en VUMO. Aansluitend zorgt de zevenkoppige band Mollies Jazzbunch tijdens een gezellige nazit voor een swingende muzikale omlijsting.

 

Het concert begint zaterdag 2 november om 20.15 uur.
Kaarten à 19 euro zijn verkrijgbaar via www.theaterdebussel.nl

Café Doodgewoon, woensdag 5 juni 2019

Van 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Café Doodgewoon organiseert bijeenkomsten in het Leescafé van Theek5 in Oosterhout,
waarbij door een spreker wordt stilgestaan bij een specifiek thema rondom verlies, levenseinde en/of palliatieve zorg.

 

Tijdens deze informatieve en interactieve avond is er ruimte om ervaringen met elkaar
te delen en vragen te stellen.
Toegang is gratis, een eerste kopje koffie/thee is hierbij inbegrepen.

Van te voren aanmelden hoeft niet, maar mag wel.

U bent van harte welkom!

 

Meer informatie: www.watalsiknietmeerbeterword.nl/agenda
of via Nicole Lamper 06-83404091 / Lydia van Doremalen 06-28121548.

Vrijdag 7 juni “Buurten in de bieb”

Kom vrijdag 7 juni gezellig buurten in de bieb. Thee en wat lekkers staan voor je klaar. Luister naar verhalen over de zomer. Kijk in boeken en naar foto’s of bezoek de tentoonstelling.
Theek 5 organiseert ‘Buurten in de bieb’ in samenwerking met Surplus. Deze gratis activiteit is voor dementerenden, ouderen en mantelzorgers. Wil je graag aanwezig zijn, maar heb je geen vervoer? Neem dan contact op met Surplus en maak gebruik van ‘Automaatje’. Hiervoor bel je naar 0162-74 86 00 of 0162-47 11 15.

 

Wij zien je graag vrijdag 7 juni van 10.30 tot 11.30 uur in Theek 5 Oosterhout. Kun je er deze keer niet bij zijn of kom je graag nog eens? Op vrijdag 2 augustus kun je opnieuw komen buurten in de bieb.

Theater De Bussel   22-23 juni

20% korting op Somewhere in Oz – Scattando Theatre Group

De kaartjes met de 20 % korting op vertoon van uw KBO pasje, kunt u alleen aan de balie verkrijgen, dus wees er snel bij!!

Het theaterseizoen in Theater de Bussel wordt afgesloten met lokaal talent! Deze nieuwe show van Scattando gaat verder waar Wicked is gestopt. Wat gebeurt er nou eigenlijk met Elphaba en Fiyero? Wie is Liir en wat hebben Candle en Moeder Kakel met elkaar gemeen? Wie pleegt de mysterieuze moorden in Oz? Welke rol speelt de broer van Elphaba en Glinda in Smaragdstad? Hoe wor¬den de sprekende dieren gered?
Allemaal vragen waar een antwoord op wordt gegeven in deze voorstelling met muziek, show en spektakel, met een eigen script en frisse muziekarrangementen van de beken¬de liedjes uit de verschillende voorstellingen. De voorstelling wordt gespeeld door de Scattando Theatre Group, met begeleiding van Theater Orkest Brabant.

Za 22 juni | 20.15 uur
Zo 23 juni | 14.30 uur
KBO prijs: €15,20 (op vertoon van KBO pasje)

CBR-gedupeerden met kluitje in riet gestuurd

Een greep uit de berichtgeving van gedupeerden. Onder meer als gevolg van het zoekraken van documenten bij het CBR moeten aanvragers:

 

een tweede gezondheidsverklaring betalen;
op eigen kosten nogmaals naar een specialist;
hoge telefoonkosten betalen;
alle documenten aangetekend naar het CBR versturen om zoekraken van de documenten te voorkomen;
alternatief vervoer betalen, onder meer in geval van mantelzorg.

 

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de extra kosten.

Wij willen senioren helpen bij het indienen van een schadeclaim bij het CBR en roep en gedupeerden op zich per e-mail te melden bij info@kbo-brabant.nl o.v.v. van ‘Schadeclaim CBR’ of telefonisch op nummer (073) 644 40 66.

Lees meer……

 

Snelle verlenging rijbewijs: doe het digitaal.

 

Het CBR is bezig met een speciale CBR-internetpagina voor 75+ klanten waarin men extra uit … Lees verder