Actueel

Extra aandacht voor eenzaamheid   

4 signalen van eenzaamheid:

1 Weinig sociale contacten

2 Weinig bezoek van familie of vrienden

3 Geen contacten in de buurt

4 Geen hobby’s of lid van een vereniging, groep of club.

Geef mensen in uw omgeving wat extra aandacht bij deze 4 signalen van eenzaamheid.

Wijzigingen collectieve zorgverzekering KBO-Brabant

Er gaat wat veranderen in de collectieve zorgverzekering van KBO-Brabant. Er is een powerpoint-presentatie gemaakt met de wijzigingen. Klik hier om deze in te zien.

Snelle hulp KBO-Brabant bij wachttijden CBR

De problemen rondom de lange wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) houden nog steeds aan.

Gedupeerde automobilisten kunnen bij ons terecht voor snelle hulp.


Lees hier.. enkele dankbare reacties van mensen die direct geholpen zijn.
Op deze pagina houden we ook nieuws bij dat interessant is en er staan vragen op die veel gesteld worden, met onze antwoorden.
Gedupeerden kunnen bellen met Edith Mostert, op ons algemene nummer 073 – 644 40 66.

 

Zij is het best bereikbaar tussen 11.00 uur en 16.00 uur.
Houd het volgende bij de hand:
• De brief van het CBR (als u die tenminste al heeft ontvangen); daarop staat een kenmerk dat wij kunnen gebruiken
• Uw BSN-nummer
• Uw (oude) rijbewijs

 

MEDISCHE KEURING RIJBEWIJS

Adres met belangrijk lagere keuringskosten voor de
verlenging van uw rijbewijs.
Mevrouw Hoogmoed, Ulvenhout
tel. 076 – 5612888  Kosten € 30.–.
www.rijbewijskeuringhoogmoed.nl

Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout verzorgt,
expositie Oosterhout 75 jaar in vrijheid

Door Paula Pols
OOSTERHOUT – In het kader van de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Nederland, dit jaar 75 jaar geleden, houdt Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout een grote expositie onder de naam ‘Oosterhout – 75 jaar in vrijheid’. Deze expositie vindt plaats in de foyer van Theater de Bussel en is opgezet in samenwerking met de VUMO en het Generaal Maczek Museum in Breda.


De expositie omvat talloze oorlogs- en bevrijdingsfoto’s, alle voorzien van een begeleidende tekst met een duidelijke omschrijving geplaatst. In vitrines zijn voorwerpen uit die tijd uitgestald. Diverse militaire uniformen worden tentoongesteld en ook zijn er etalagepoppen te zien die zijn uitgedost met kleding, zoals die in de oorlogsdagen gedragen werd. Op een groot scherm worden beelden uit de oorlog getoond.

 

Kortom: er is van alles te zien en te beleven in de foyer van De Bussel. Mensen van de heemkundekring zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en extra informatie te geven. Zij zijn te herkennen aan de badges die zij dragen.
De expositie is te zien van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 10 december, van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

 

Tijdens de bevrijdingsoptocht van Oosterhout wordt flink de draak gestoken met Hitler, de Nazi’s en de NSB.

Cash voor je club van zaterdag 5 oktober t/m 16 november

Spaar Arendshof punten voor je vereniging. Hoe meer munten jouw vereniging ontvangt, des te meer sponsorgeld zij krijgt.

Dansmiddag zondag 1 december

Wij dansen, danst u mee ?

Gezellig samen kletsen, dansmuziek, een glaasje drinken en een dansje doen. De try-out op 6 oktober was bij iedereen voor herhaling vatbaar. 

Samen met Bas maken we er op zondagmiddag

1 december van 14.00 tot 17.00 uur weer een feestje van.

Dus weer of geen weer de dansvloer is er klaar voor. Vanaf 13.30 is de zaal open.

Locatie: Dansschool Dancemasters, Rulstraat 9, 4901 LM Oosterhout tegenover de Vredeskerk. KBO leden 6,00 – NIET KBO Leden 7,50 Incl. koffie of thee, een knabbeltje en een snack .

Theek 5 Oosterhout weer iedere zondag geopend

Met ingang van zondag 6 oktober is Theek 5 Oosterhout weer iedere zondag geopend van 13.00 – 17.00 uur.

Je bent van harte welkom voor een bezoekje aan de bieb om rustig een krant, een tijdschrift of een boek te lezen. Of om samen met je kind een puzzel te maken.

Natuurlijk bieden wij ook een aantrekkelijk en interessant programma met voor elk wat wils, van boekbesprekingen tijdens het Schrijverscafé, workshops voor kinderen tot boeiende lezingen. Kijk voor onze programmering op www.theek5.nl/activiteiten

Clairy Polak te gast bij Theek 5 Raamsdonksveer
Lezing over haar roman ‘Voorbij, voorbij’

Journalist en presentatrice Clairy Polak komt op dinsdagavond 26 november naar Theek 5 Raamsdonksveer. Ze vertelt deze avond over haar debuut en bestseller ‘Voorbij, voorbij’. De roman beschrijft de impact van Alzheimer op een echtpaar dat ondanks alles een gezamenlijke toekomst probeert vorm te geven. Het verhaal is gebaseerd op Clairy’s eigen leven en dat van haar man.

 

Tickets
De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Stel je vragen aan de schrijfster en laat ook je boek signeren. Boekhandel Bruna Raamsdonksveer is deze avond aanwezig met een stand waar het boek aangeschaft kan worden. Een ticket voor de lezing kost € 5,00. Koop je ticket in de bibliotheek of bestel online via www.theek5.nl/activiteiten. Leden met een SchatRIJK-abonnement kunnen de cadeaukaart inzetten voor deze lezing.


Het boek ‘Voorbij, voorbij’ gaat over Alzheimer. Een tragische ziekte waar geen medicijn voor is. Hoe het leven verandert, ook voor familie en geliefden, komt in deze roman duidelijk naar voren. In het begin van het verhaal start Leo met het beschrijven van zijn jeugdherinneringen. Voor het geval hij zelf iets vergeet, wat hem op dat moment nog onwaarschijnlijk lijkt. Zijn vrouw Judith ziet hem echter enorm veranderen. Een ontroerend boek over de werkwijze van zorginstellingen, veranderingen in de relatie van Leo en Judith en haar vlucht in een vakantie naar Zwitserland.