Actueel

U heeft gekozen

Ik val zoals iedere maand weer ongevraagd met de “ONS” op uw deurmat. En dat zal nog wel even zo blijven, want deze nieuwsbrief komt uit na onze Algemene Ledenvergadering,
waarin u mij heeft gekozen tot uw voorzitter.

Jammer dat velen van u er niet bij waren, ik had u graag willen ontmoeten. Ik zal in mijn nieuwe functie de belangen van de Vereniging KBO Oosterhout Stad naar eer en geweten behartigen. Maar ik kan het niet alleen en vraag daarbij dus wel uw hulp en steun. Dat zal in ons jubileumjaar hard nodig zijn. Dus mail of bel mij gerust.

 

Samen moeten we zorgen dat ONZE vereniging ertoe doet. Niet uw, niet mijn, maar ONZE vereniging.

 

Carnaval is voor de Zotten! Vasten is voor Watjes?

Ondertussen is het alweer maart geworden. Het feestgedruis van carnaval zit ons nog op de hielen. Even de boel de boel laten en gewoon gek doen. Ook dat hebben we soms nodig. En dan is de tijd van vasten aangebroken. Vasten? Wat heeft dat nog voor betekenis is onze moderne tijd. Vroeger betekende dat het bekende trommeltje waarin snoepjes en meer lekkers 40 dagen lang werden gespaard en waar we niet aan mochten komen tot Pasen.
Wij zijn echter zo gewend aan overdaad en welvaart, zelfs als we het soms financieel wat moeilijker hebben. Onszelf iets ontzeggen, onszelf iets onthouden, waarom zouden we, “Dat is toch voor watjes”. Toch kunnen we “De Vasten” ook vandaag de dag nog invulling geven door het een periode van bezinning van te maken. Hiervoor hoef je uiteraard niet religieus te zijn.
Wellicht heeft u ook de bilboards in Oosterhout zien hangen met titels zoals “Ik vast, jij vast ook.” Een initiatief van betrokken burgers en de zusters van Sint Catharina dal. Het idee is dat we samen bewuster gaan kijken naar wat belangrijk is in ons leven. Is dat: virtuele contacten onderhouden met je sociale media vrienden, of oprecht en eerlijk aandacht besteden aan je naasten zonder iedere minuut afgeleid te worden. Maar het is uiteraard meer dan dat.
Ik wil u dan ook graag uitnodigen om eens na te denken over de overdaad in ons leven. Overdaad aan eten, informatie, vlees, afval, drank, belevingen, sociale media, spullen etc. Ik moet daarbij zeker ook denken aan het Nederlandse gezegde “Overdaad schaadt” en het Engelse “More wants more” met andere woorden: Hoe meer iemand heeft, hoe meer hij nodig heeft.

VASTEN: geef er uw eigen invulling aan, maar sta er ook eens wat langer bij stil.
Gerry Oomen

Eten bij Eugene op  locatie “Floralia” 21 maart.

Eugene heeft een fantastisch  3 gangen menu thema  “lente ” bereid voor de leden van KBO Oosterhout Stad.
Iedereen heeft genoten van het heerlijke  diner.

MEDISCHE KEURING RIJBEWIJS

Adres met belangrijk lagere keuringskosten voor de
verlenging van uw rijbewijs.
Mevrouw Hoogmoed, Ulvenhout
tel. 076 – 5612888  Kosten € 30.–.
www.rijbewijskeuringhoogmoed.nl

Uw nieuwe KBO contactpersoon
Sociale Aangelegenheden:
Mariëtte van Tilburg.

Mariëtte heeft bij de gemeente gewerkt en is gewend aan het samenwerken met instanties, waardoor zij voor u een passende instantie vindt voor uw hulpvraag.

Wij vinden het heel fijn dat Mariëtte zich op deze manier voor KBO Oosterhout Stad inzet. Op vragen als: Hoe kom ik aan huishoudelijke hulp ? Hoe schakel ik thuiszorg in? Ik zou graag mijn partner een dagdeel naar de dagopvang brengen om zelf boodschappen te kunnen doen etc. Waar moet ik dan zijn?
Wie kan mij helpen bij het invullen van mijn belastingpapieren?
Voor al deze vragen en veel meer weet Mariëtte u door te sturen naar de juiste instantie.
Dus schroom niet om contact met Mariëtte op te nemen.
Tel: 0162-421852 E-mail: m.van.tilburg11@kpnplanet.nl

Jan Siebelink komt in de boekenweek naar de Bussel toe!

 

Volgende week woensdag, 27 maart, zal hij komen vertellen over het boekenweek geschenk wat hij heeft geschreven.

Zondagmiddag 7 april voorjaarsconcert KBO koor en als gast,
amusementskoor de groep “Errug eejj “.

Een muzikale middag, die u niet mag missen!
Aanvang 13.30 uur, eindtijd 16.00 uur.

 

 

 

 

Deur open:13.00 uur

Locatie: Pannehoef, Wilhelminalaan, Oosterhout.
Entree gratis.

Woensdagavond 13 maart,

was het weer een gezellige bowlingavond bij Merlijn.

En met een leuke nazit.

Hoorzitting wachttijden CBR met KBO-Brabant

Ouderen die hun rijbewijs moeten verlengen hebben vaak te maken met zeer lange wachttijden. Op 21 februari werd hierover gedebatteerd tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. Leo Bisschops – voorzitter KBO-Brabant – en Antoon van den Heuvel – KBO Vlierden – hebben hun ervaringen ingebracht in het eerste deel van dit debat.

Klik hier voor het programma.
U kunt de uitzending hier bekijken.
Het Eindhovens Dagblad publiceerde een artikel en een filmpje op de website: klik hier. 

Oplossing CBR in zicht?

Op dinsdagavond 12 maart heeft de vaste commissie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met minister Van Nieuwenhuizen gesproken over de chaos bij het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR). Belangrijkste resultaten: gedupeerden mogen hun schade verhalen op het CBR en onderzocht wordt of het oude rijbewijs zijn geldigheid kan behouden zolang vertraging bij de afgifte van het nieuwe te wijten is aan het CBR. Precies zoals KBO-Brabant eerder bepleitte. Lees hier verder.

Snelle verlenging rijbewijs: doe het digitaal.

 

Het CBR is bezig met een speciale CBR-internetpagina voor 75+ klanten waarin men extra uit … Lees verder