Actueel

Rijbewijskeuringen in Oosterhout.

Oosterhout- Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 25 juli in de Bunthoef, Bloemenhof 2 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00.

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en start 5 maanden voor deze datum.
Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp van uw DigiD met SMS code op mijn.cbr.nl
Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Deze verklaring moet u eerst invullen en opsturen naar het CBR. Het kan een paar weken duren alvorens u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt.
Aangeraden wordt een afspraak te maken bij een arts die uw formulier op de computer (digitaal) kan invullen.

Monumenten tocht zondag 15 september.

Een fietstocht georganiseerd door OFD in samenwerking met de Stichting Open Monumentendag afdeling Oosterhout.

Op zondag 15 september kunt u op de fiets de Open Monumenten in de regio ontdekken.

De monumenten zetten deze dag de deuren open. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het werk te bekijken van vele kunstenaars uit de regio, die voor één dag de deuren van de ateliers open zetten voor het publiek.
Langs deze open monumenten en open ateliers is door de Stichting Oosterhoutse Fietsdagen een rustieke fietsroute uitgezet van 20 of 40 kilometer.

Meer informatie vind u op de website: oosterhoutse fietsdagen.

Naar Theater de Bussel met gelijkgezinde theaterliefhebbers met het THEATERSAMEN Arrangement:

 

“Zie ik je vanavond in het theater?”

Bent u een theaterliefhebber, maar is het lastig om iedere keer iemand te vinden die mee wil? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u!
Met het arrangement TheaterSamen gaat u samen met een groepje gelijkgezinde theaterliefhebbers of vrijwilligers genieten van een heerlijke avond of middag theater.
Voorafgaand aan de voorstelling drinken we met de Theater Samen-groep een kopje koffie of thee en leren we elkaar wat beter kennen.
Vervolgens gaan we met z’n allen genieten van de voorstelling en achteraf is er uiteraard een nabespreking onder genot van een lekker drankje en een hapje. Iets voor u?


TheaterSamen kost € 8,50, dit is inclusief een kop koffie met iets lekkers vooraf en een drankje met een hapje na afloop.
Deze prijs is exclusief voorstellingskaartje.
Op onze website vindt u een overzicht van de deelnemende voorstellingen.

U kunt dit arrangement telefonisch, aan de balie of via de website reserveren. Of u vult ‘TheaterSamen’ in bij de voorstellingen als u het bestelformulier uit het boekje invult.

Bij TheaterSamen is er altijd een van onze vrijwilligers aanwezig om u te vergezellen.

MEDISCHE KEURING RIJBEWIJS

Adres met belangrijk lagere keuringskosten voor de
verlenging van uw rijbewijs.
Mevrouw Hoogmoed, Ulvenhout
tel. 076 – 5612888  Kosten € 30.–.
www.rijbewijskeuringhoogmoed.nl

Uw nieuwe KBO contactpersoon
Sociale Aangelegenheden:
Mariëtte van Tilburg.

Mariëtte heeft bij de gemeente gewerkt en is gewend aan het samenwerken met instanties, waardoor zij voor u een passende instantie vindt voor uw hulpvraag.

Wij vinden het heel fijn dat Mariëtte zich op deze manier voor KBO Oosterhout Stad inzet. Op vragen als: Hoe kom ik aan huishoudelijke hulp ? Hoe schakel ik thuiszorg in? Ik zou graag mijn partner een dagdeel naar de dagopvang brengen om zelf boodschappen te kunnen doen etc. Waar moet ik dan zijn?
Wie kan mij helpen bij het invullen van mijn belastingpapieren?
Voor al deze vragen en veel meer weet Mariëtte u door te sturen naar de juiste instantie.
Dus schroom niet om contact met Mariëtte op te nemen.
Tel: 0162-421852 E-mail: m.van.tilburg11@kpnplanet.nl

Walk of Peace in Oosterhout op 21 September.

Op zaterdag 21 September op de internationale Wereld vrede dag is er weer een Walk of Peace. Waarom? Omdat alle kerken in Oosterhout geloven dat we de verschillen in onze samenleving niet uit de weg moeten gaan, maar juist door middel van een Peace Walk een ontmoeting, een dialoog kunnen creëren die verbindingen sluit en juist niemand buitensluit. Iedereen mag meedoen, jong en oud, gelovig en niet gelovig, de wandeling is een manifestatie van diversiteit, we wandelen langs kerken, kloosters en moskeeën. Wandelen is populairder dan ooit, het is een weg naar binnen, naar ons innerlijk. Het zet ons aan tot zelfreflectie: Wie ben ik? En kan ik vrede vinden in mezelf? De walk of Peace is een korte pelgrimage, een weg naar vrede en respect voor iedereen. De ontmoeting met de ander speelt hier een belangrijke rol, bijvoorbeeld met de medewandelaar met wie je samen loopt. Verbinding met de ander is wat ons bindt, want we verlangen allemaal in ons binnenste binnen naar vrede, acceptatie en verdraagzaamheid. Zo kan de wandeling een ervaring zijn van ontmoeting en het delen van de vrede die verbindt. Vrede is net een huwelijk. Je moet er altijd aan blijven werken, dan blijft het fris. Breng licht, lucht en ruimte in jouw eigen onderweg zijn!

 

Het thema van de vredesweek dit jaar is: Vrede verbindt over grenzen!

 

We vertrekken om 09.30 uur bij de Vinder, St. Vincentiusstraat 113 A, dat is bij de Antoniuskerk en daar kun je je auto of fiets parkeren, het openbaarvervoer stopt er vlakbij.
Iedereen krijgt een gesprekskaartje mee, waardoor het gemakkelijk contact maken is met de andere wandelaars.
We lopen in totaal 2.5 kilometer. Via de Vinder naar de Moskee in de Klappeijstraat, dan naar de Onze Lieve Vrouwe Abdij, dan naar de Paulus Abdij waar we traditiegetrouw een vredeskaars afgeven.
En als opening van de Vredesweek is er een afsluitende viering in de Paulus abdij?
We zijn om ± 12.45 uur terug bij de Vinder, je hoeft je niet op te geven!

Meer info over de activiteiten in de vredesweek, klik hier

Bevrijdingsconcert in Theater De Bussel 2 november.

Dit bericht lijkt wat aan de vroege kant, maar de voorverkoop van kaarten is afgelopen week al begonnen.

 

Natuurlijk was het groot feest toen Oosterhout en zijn kerkdorpen in de herfst van 1944 bevrijd werden van de Duitse bezetters. Voor de inwoners van de gemeente was de Tweede Wereldoorlog voorbij.

Dat feest gaan we dit jaar, 75 jaar later, nog eens dunnetjes overdoen met een grandioos bevrijdingsconcert op zaterdag 2 november in Theater de Bussel. Gemengd Zangkoor Oosterheide, Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en De Oosterhoutse Nachtegalen zorgen gezamenlijk voor een prachtige en gevarieerde avond, met veel muziek en zang rond het thema bevrijding. Tijdens het concert worden op een filmdoek bevrijdingsbeelden vertoond, verzorgd door heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout en VUMO. Aansluitend zorgt de zevenkoppige band Mollies Jazzbunch tijdens een gezellige nazit voor een swingende muzikale omlijsting.

 

Het concert begint zaterdag 2 november om 20.15 uur.
Kaarten à 19 euro zijn verkrijgbaar via www.theaterdebussel.nl