Actueel

Nieuwjaarsreceptie KBO

Op veler verzoek hierbij nog eens de tekst van mijn welkomswoord.

Eerst een welkom aan iedereen. 2019 Alweer, wat gaat een jaar toch snel voorbij.

Als ik met leeftijdsgenoten of ouder praat dan lijkt iedereen te zeggen hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Maar we staan nu nog aan het begin van het jaar, 365 blanco dagen in een nieuw jaar waarbij het altijd weer een uitdaging is die zo nuttig maar vooral zo prettig mogelijk in te vullen.
Dat gegeven geldt ook voor het Bestuur van uw KBO. Wij laten onze gedachten gaan over het afgelopen jaar, maar zeker ook over activiteiten en invulling van het nieuwe KBO jaar. 2019 Wordt een bijzonder jaar. KBO Oosterhout Stad bestaat 65 jaar. Wij willen dit met u allemaal op gepaste wijze vieren. Daarover zult u later in het jaar meer horen. Uiteraard hebben we daar uw medewerking en deelname voor nodig. Dus ik hoop dat u ons daarbij zult willen helpen. Een vereniging is immers niet alleen nemen, maar ook geven.
In DAT kader vraag ik van u dan ook een applaus voor alle vrijwilligers van onze vereniging die zich ook het afgelopen jaar weer vol overgave hebben ingezet voor ons allemaal. Zij verdienen onze hulp, steun en waardering.

Dan staat er ons dit jaar ook nog een verkiezing te wachten en wel die van voorzitter. Als Interim voorzitter heb ik me ook verkiesbaar gesteld voor het voorzitterschap. Maar ik wil u allemaal vragen om eens bij uzelf na te denken of het misschien niet ook iets voor u is of voor iemand die u kent. Want het is natuurlijk altijd prettig als er daadwerkelijk iets te kiezen valt. Er heeft al een oproep in de nieuwsbrief gestaan maar tot op heden zonder resultaat. Vandaar mijn oproep aan u allemaal. Heeft u inspiratie, laat het een van de bestuursleden dan even weten.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering wordt uw nieuwe voorzitter gekozen dus ik roep gelijk ook op voor een grote opkomst bij de ALV.

Tevens zoeken we nog versterking voor de activiteiten. U hoeft niet overal bij betrokken te zijn, maar als u bijvoorbeeld een leuk idee heeft voor een activiteit en u bent bereid mee te helpen bij de uitvoering dan doen we graag een beroep op u.

Binnen KBO Oosterhout Stad mogen wij Mariëtte van Tilburg verwelkomen als contactpersoon Sociale Aangelegenheden, een belangrijke functie binnen onze vereniging. Graag stel ik u haar nader voor in de Nieuwsbrief van maart.

Namens het bestuur van KBO Oosterhout Stad, de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Gerry Oomen

MEDISCHE KEURING RIJBEWIJS

Adres met belangrijk lagere keuringskosten voor de
verlenging van uw rijbewijs.
Mevrouw Hoogmoed, Ulvenhout
tel. 076 – 5612888  Kosten € 30.–.
www.rijbewijskeuringhoogmoed.nl

Sociaal Wijkteam Oosterhout

Voor hulp en ondersteuning dicht bij huis.
Telefoon: 0800 0162 

Algemeen contactadres :
Surplus Welzijn: 0162-748600
Deeltaxi: 0800 – 0230033

Met korting naar voorstellingen in de De Bussel.

Familie Floz – Hotel Paradiso vr 22 februari 20.15 uur.

50% korting op vertoon van KBO pasje dus KBO Prijs: € 12,50

“Zouden er Olympische spelen bestaan voor magisch illusiespel, dan won de Familie Flöz glansrijk goud, zilver en brons.” (Algemeen Dagblad)
Er gebeuren vreemde dingen in Hotel Paradiso. Het aloude bergresort dat onder leiding staat van een oude dame en haar familie, verliest langzaam de controle in deze onvervalste Alpenthriller.

Terwijl een nabijgelegen geneeskrachtige waterbron wonderen belooft voor allerhande fysieke en mentale problemen, pakken donkere wolken zich dreigend boven de bergen samen. Het kamermeisje berooft de gasten van hun waardevolle spullen en de kok versnijdt wel meer dan alleen de runderkoteletten… Als er plots een dode in de lift gevonden wordt, verandert het idyllische vakantieoord in een regelrechte nachtmerrie.

Woensdag 20 februari,

Algemene Jaarvergadering

De Algemene Ledenvergadering vindt plaats in activiteiten centrum:

De Slotjes, Slotjesveld 15, Oosterhout.

 

Wij zouden het heel fijn vinden u hier te mogen ontvangen.

Aanvang 14 .00 uur einde +/- 16.00 uur

Dinsdag 5 februari,

was er grote belangstelling voor de informatiemiddag over het 100+ onderzoek met medewerking van VUmc Alzheimercentrum.

Spreekster : Nina Beker van VUmc, Amsterdam.

Omlijst met een muzikaal optreden van Chapeau

Waarom ontwikkelen sommige mensen dementie op hun 70e en zijn anderen op 100-jarige leeftijd nog helemaal helder? Het 100-plus onderzoek probeert dit geheim te ontrafelen! We zoeken daarvoor 100-plussers die nog helemaal helder zijn.
Bent u 100 jaar of ouder en werkt u graag in de tuin? Doet u elke dag aan gymnastiek of rijdt u nog auto? Bent u graag onder de mensen? Volgt u het nieuws iedere dag? Of kent u zo iemand? Dan willen wij dit graag weten.
U kunt ons bereiken op 020 – 444 5276 of per mail via 100plus@vumc.nl.

Meer informatie over het onderzoek kunt u ook vinden op onze website: www.100plus.nl

Dinsdag 26 februari Lezing” help de blauwe enveloppe verdwijnt”

Wij helpen u verder!

Ziet u er tegenop om de belastingaangifte digitaal in te vullen? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst.

U krijgt informatie over het invullen van aangiftes, zodat u dit voortaan helemaal zelfstandig kunt. U krijgt uitleg over de wijziging van (digitale) post van de overheid. Er wordt aandacht besteed aan buitengewone aftrekposten zoals zorgkosten. En er is ruimte voor het stellen van vragen.

Deze middag wordt verzorgd door Ad Doorakkers, voorheen werkzaam bij de Belastingdienst.

Let op: Het invullen van de belastingaangifte dient wel thuis te gebeuren.

Aanmelden: Deze bijeenkomst is gratis, maar reserveren is gewenst. Dit kan in de bibliotheek, of online via www.theek5.nl (agenda & tickets).

Of: 085-744 10 52

 

Locatie: Activiteitencentrum Dommelbergen

Dag: dinsdag 26 februari 13.30 – 15.00 uur.