Actueel

KBO Oosterhout Stad 65 jaar: dat gaan we vieren !

Zodra de zon schijnt (altijd een feestje) krijg ik allerlei berichtjes binnen van mensen op vakantie, met de mooiste foto’s van blauwe zee, blauwe luchten en exotische drankjes.

Kortom: vakantietijd, dat maakt mensen blij en onbezorgd.

Voor het bestuur van KBO Oosterhout Stad is dat net even anders. Wij zijn ons aan het voorbereiden op de activiteiten die in het najaar gaan plaatsvinden. Immers, KBO Oosterhout Stad bestaat dit jaar 65 jaar. Symbolisch heeft dit jaartal ook wel wat. Voor velen staat 65 jaar nog steeds voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Tijd voor een feestje, dat gaan wij dus ook doen.

 

KBO Oosterhout Stad moet dat feestje zelf verzorgen. Dus organiseren we op zondagmiddag 29 september een mooie jubileumviering in de St. Jan Basiliek, o.a. met het bekende mandoline-orkest “Estrellita” uit Molenschot. Dit orkest staat o.l.v. Benny Ludeman. Hij was sinds 1972 vaste muzikale begeleider van Toon Hermans en na diens dood ook van Robert Long. U komt toch ook ! Zet nu de datum in uw agenda.

 

Via e-mail en de Nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen dat wij u ook uitnodigen om samen een uitvoering van “De Drie Musketiers“ door Con Brio bij te wonen op zondagochtend 13 oktober. “Eén voor allen en allen voor één!” is hun motto. Mooie, passende gedachte voor KBO. Kaartjes bestellen? Zie verder in deze nieuwsbrief.

 

En ter afsluiting van ons jubileumjaar organiseren wij voor u een speciale kerstviering. Hierover uiteraard meer in volgende nieuwsbrieven. Maar zet de datum van woensdag 18 december alvast in uw agenda.
Onze vaste activiteiten zoals wandelen, fietsen, bewegen, Zumba, dynamic tennis, schilderen, rikken, het KBO koor, bingo, bowlen etc. gaan het komende seizoen weer gewoon door. Daarnaast zullen wij u verrassen met leuke nieuwe activiteiten. Lees hier meer over in de Nieuwsbrief.

 

Tot ziens bij de KBO

Gerry Oomen

Voorzitter

Naar Theater de Bussel met gelijkgezinde theaterliefhebbers met het THEATERSAMEN Arrangement:

 

“Zie ik je vanavond in het theater?”

Bent u een theaterliefhebber, maar is het lastig om iedere keer iemand te vinden die mee wil? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u!
Met het arrangement TheaterSamen gaat u samen met een groepje gelijkgezinde theaterliefhebbers of vrijwilligers genieten van een heerlijke avond of middag theater.
Voorafgaand aan de voorstelling drinken we met de Theater Samen-groep een kopje koffie of thee en leren we elkaar wat beter kennen.
Vervolgens gaan we met z’n allen genieten van de voorstelling en achteraf is er uiteraard een nabespreking onder genot van een lekker drankje en een hapje. Iets voor u?


TheaterSamen kost € 8,50, dit is inclusief een kop koffie met iets lekkers vooraf en een drankje met een hapje na afloop.
Deze prijs is exclusief voorstellingskaartje.
Op onze website vindt u een overzicht van de deelnemende voorstellingen.

U kunt dit arrangement telefonisch, aan de balie of via de website reserveren. Of u vult ‘TheaterSamen’ in bij de voorstellingen als u het bestelformulier uit het boekje invult.

Bij TheaterSamen is er altijd een van onze vrijwilligers aanwezig om u te vergezellen.

De Bussel 20 en 30 oktober 2019

Thijs Borsten & Izaline Calister – Het eiland van mijn vader (20 oktober | 15.00 uur)

Na zijn succesvolle serie De Uitdaging bouwt Thijs Borsten verder aan een concertserie Thijs Borsten & muzikale gasten, vanuit zijn interesse voor bijzondere collega-muzikanten. Dit seizoen gaat hij in de Bussel met Izaline Calister op zoek naar de muziek die haar levensverhaal illustreert.

Zangeres Izaline Calister is afkomstig van Curaçao. Ze is daar zeer geliefd. In de voorstelling Het eiland van mijn vader zingt en vertelt ze over Curaçao, haar vader en daarmee ook over zichzelf. Met filmbeelden, liedjes en verhalen nemen Izaline en Thijs jullie mee op reis in het leven van Izaline en haar vader.

Prijs: € 19.00

KBO Prijs: € 17.45

OP VERTOON VAN UW KBO LIDMAATSCHAPSPAS

 

Storioni Trio, Lights Out Trio & Tom Jansen – Dit zijn de namen (30 oktober | 20.15 uur)

Een voorstelling gebaseerd op het internationaal bejubelde, gelijknamige boek van Tommy Wieringa. Kamermuziek, literatuur en voordracht smelten samen in deze voorstelling waarin het Storioni Trio, het Duitse Lights Out Trio en acteur Tom Jansen ons meenemen op de helletocht van een groep vluchtelingen. De voorstelling speelt zich af in het donker, waarmee de onzekere sprong in het diepe die de vluchtelingen moeten maken voelbaar wordt gemaakt. Met werken van onder andere Tsjaikovski, Pärt en Sjostakovitsj en teksten uit het boek van Wieringa raakt Dit zijn de Namen aan universele thema’s als humaniteit, compassie, hoop, geloof en angst.

Prijs € 23.00
KBO Prijs: 21.05

OP VERTOON VAN UW LIDMAATSCHAPSPAS

 

MEDISCHE KEURING RIJBEWIJS

Adres met belangrijk lagere keuringskosten voor de
verlenging van uw rijbewijs.
Mevrouw Hoogmoed, Ulvenhout
tel. 076 – 5612888  Kosten € 30.–.
www.rijbewijskeuringhoogmoed.nl

Uw nieuwe KBO contactpersoon
Sociale Aangelegenheden:
Mariëtte van Tilburg.

Mariëtte heeft bij de gemeente gewerkt en is gewend aan het samenwerken met instanties, waardoor zij voor u een passende instantie vindt voor uw hulpvraag.

Wij vinden het heel fijn dat Mariëtte zich op deze manier voor KBO Oosterhout Stad inzet. Op vragen als: Hoe kom ik aan huishoudelijke hulp ? Hoe schakel ik thuiszorg in? Ik zou graag mijn partner een dagdeel naar de dagopvang brengen om zelf boodschappen te kunnen doen etc. Waar moet ik dan zijn?
Wie kan mij helpen bij het invullen van mijn belastingpapieren?
Voor al deze vragen en veel meer weet Mariëtte u door te sturen naar de juiste instantie.
Dus schroom niet om contact met Mariëtte op te nemen.
Tel: 0162-421852 E-mail: m.van.tilburg11@kpnplanet.nl

65 jaar KBO Oosterhout Stad
Musical 3 MUSKETIERS in theater DE BUSSEL

Hierbij nodigen wij u uit voor deze feestelijke zondagochtendvoorstelling

in Theater “DE BUSSEL” op zondag 13 oktober 2019 aanvang 11.00 uur.

(LET OP: alleen voor leden)

Er zijn nog slechts een klein aantal kaartjes verkrijgbaar.

Kosten voor deze feestelijke theatervoorstelling: GRATIS tickets incl. koffie of thee. Reserveringskosten: € 5,00 p p.
Reserveer tijdig uw tickets want VOL is VOL

 

Info en reserveren: Lia Joosen telefoon: 06 4639 2051

Na ontvangst van uw betaling op rek.nr. NL97RABO 0123 70 6580 t.n.v. KBO Oosterhout-stad worden de tickets voor u gereserveerd

Het bestuur vraagt dringend uw hulp

Het bestuur van KBO Oosterhout Stad is nog steeds op zoek naar een PR-medewerker en een assistent penningmeester. Voor beide functies geldt dat u per week niet meer dan een uurtje of twee kwijt bent om het werk te doen.


Meldt U aan a.u.b.: Gerry Oomen tel. 06-46 29 49 82

Rabobank Clubkas Campagne

Door deelname kunt u de clubkas van KBO Oosterhout Stad ondersteunen.
Wie kunnen er stemmen?
Alleen leden van Rabobank Amerstreek. Zij ontvangen voor de stemperiode per post een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van vrijdag 27 september t/m vrijdag 11 oktober kunnen onze leden hun stem uitbrengen op onze vereniging:

KBO Oosterhout Stad.

Ieder lid ontvangt 5 stemmen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Dus 2 stemmen KBO Oosterhout Stad.
Overige stemmen : 2 stemmen KBO Oosterhout Reizen, of een andere organisatie.

Deze clubactie heeft voor KBO Oosterhout Stad vorig jaar
€ 553,60 opgebracht.

Theek 5 organiseert op 18 september in het kader van Wereld Alzheimerdag de interessante lezing  “Wat ALZ” door Kasper Bormans.

 

Kasper vertrekt vanuit de leefwereld van dementie en confronteert ons met een nieuwe vorm van communicatie die we als samenleving verloren zijn. 

Hij bespreekt wat in zijn ogen de kern is van communicatie bij dementie, de kracht van dromen en het wonder van relaties.

 

Aanmelden voor deze lezing is mogelijk via https://theek5.lerendoeje.nu/activiteiten/ of in de bibliotheek.

 

Aanmelden kan tot 18 september.

De kosten zijn 7,50 incl. een drankje.

De avond begint om 19.30 uur.

Bevrijdingsconcert in Theater De Bussel 2 november.

Dit bericht lijkt wat aan de vroege kant, maar de voorverkoop van kaarten is afgelopen week al begonnen.

 

Natuurlijk was het groot feest toen Oosterhout en zijn kerkdorpen in de herfst van 1944 bevrijd werden van de Duitse bezetters. Voor de inwoners van de gemeente was de Tweede Wereldoorlog voorbij.

Dat feest gaan we dit jaar, 75 jaar later, nog eens dunnetjes overdoen met een grandioos bevrijdingsconcert op zaterdag 2 november in Theater de Bussel. Gemengd Zangkoor Oosterheide, Koninklijke Muziekvereniging Oosterhout en De Oosterhoutse Nachtegalen zorgen gezamenlijk voor een prachtige en gevarieerde avond, met veel muziek en zang rond het thema bevrijding. Tijdens het concert worden op een filmdoek bevrijdingsbeelden vertoond, verzorgd door heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout en VUMO. Aansluitend zorgt de zevenkoppige band Mollies Jazzbunch tijdens een gezellige nazit voor een swingende muzikale omlijsting.

 

Het concert begint zaterdag 2 november om 20.15 uur.
Kaarten à 19 euro zijn verkrijgbaar via www.theaterdebussel.nl

Op vrijdag 4 oktober

wordt op verschillende locaties in Nederland voorgelezen aan ouderen.
Voorlezen kan namelijk ook voor hen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het werkt ontspannend en geeft aanleiding om in gesprek te gaan en herinneringen op te halen.

Ook bij Theek 5 Oosterhout wordt er voorgelezen. Wethouder Piena leest een verhaal van Maarten Spanjer voor tijdens de Voorleeskoffie. Deze bijeenkomst is georganiseerd i.s.m. Stichting Met je Hart. Zij zetten zich in voor kwetsbare, onzichtbare thuiswonende ouderen die eenzame gevoelens ervaren. Door het mogelijk maken van waardevolle ontmoetingen dragen zij bij aan het verzachten van die gevoelens.

Meld je nu aan voor deze mooie activiteit.

 

https://theek5.lerendoeje.nu/activiteiten/ of in de bibliotheek.


Vrijdag 4 oktober 10.30 – 11.30 uur
Kopje koffie/thee met lekkers en deelname is gratis maar wel graag aanmelden.